Hoe ik mijn wandelschoenen om zeep hielp

Ik wandel al enkele jaren met Hanwag Banks GTX wandelschoenen. Ik ben altijd erg tevreden geweest van deze schoenen en kan er niets negatief over zeggen. Ik heb nooit blaren gehad en mijn voeten bleven bijna altijd droog bij kleine doorwadingen of sneeuw.

Deze zomer ging ik enkele dagen wandelen in Triglav Nationaal Park. Er lag nog wat sneeuw en vrijwel onmiddellijk had ik natte voeten. Ik had op vorige wandelingen al veel langer door sneeuw gelopen en dit zonder enig probleem. Ik begreep er dus niets van. Een dag later bleken mijn vertrouwde Banks zelfs al niet meer bestand tegen een stevige regenbui.

Dit bleef voor mij een raadsel tot ik enkele weken geleden op zoek ging naar nieuwe schoenen. Bij Conquest (Aarschot) vertelde ik over mijn ervaring. Ik vertelde ook dat ik voor mijn vertrek naar Sloveniƫ nog een kleine herstelling had laten doen aan mijn schoenen. Aan de voorkant was er immers een stukje van het leer los gekomen en daarom had ik ze binnengebracht bij de schoenmaker.

Toen de eigenaar van de winkel dit hoorde was hij niet verbaasd. De schoenmaker had het geloste stukje leer vastgestikt en daarmee naar alle waarschijnlijkheid het GORE-TEX-membraan doorzeefd. Water kon zo zonder probleem de schoen binnendringen.

Dus bij deze, denk goed na voor je wandelschoenen laat herstellen. Als je het doet, wijs de schoenmaker dan op het membraan, zodat je niet zoals mij met lekke schoenen zit.

Wandelschoenen

Iets gehad aan het artikel? Help me wakker blijven tijdens het schrijven met een virtuele kop koffie! ?

Buy me a coffeeBuy me a coffee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top