Hoe gebruik ik mijn Care Plus waterfilter?

De Care Plus waterfilter is een uiterst praktisch stukje outdoor gear voor iedereen die een meerdaagse trektocht doet. Met zijn luttele 65 gram en kleine omvang valt hij nauwelijks op in je rugzak. Toch zorgt deze kleine held ervoor dat drinkbaar water vinden een heel pak makkelijker wordt! De fabrikant geeft hem een levensduur van 375 000 liter water. Drink dat maar eens op! Toch blijkt het niet altijd even simpel om water door de filter te krijgen, zeker niet met het bijgeleverde 0,5 liter zakje. Om een avondmaal te koken met eventueel een soepje en theetje erbij voor twee personen heb je al snel enkele liters water nodig. Na wat creatief denk- en opzoekwerk ontstonden de volgende twee methodes.

De spuitwater-fles-methode

Op het uiteinde van de waterfilter zit een schroefdraad. Hier schroef je normaal het bijgeleverde 0,5 liter zakje op. De iets wat stevigere plastiek fles, typisch een fles waar spuitwater heeft ingezeten, past hier echter ook op. Het voordeel van een spuitwater-fles is dat je geen nasmaak van de originele (fris)drank hebt. Voor bijna hetzelfde gewicht als van het bijgeleverde 0,5 liter zakje, heb je nu een capaciteit van 1,5 liter. Voor 3 liter te filteren, waar je met een maaltijd en drinken al snel aanzit, moet je nu maar 2 maal naar die koude beek in de regen in plaats van 6 keer.

      

De geïntegreerde-drinkslang-methode

De waterfilter bevat bij aankoop ook een klein extra slangetje. Dit speelt de hoofdrol in volgende methode. Trek het mondstuk voorzichtig van je drinkslang af en plaats de filter op je drinkslang. Het extra slangetje komt tussen het uiteinde van de filter en je mondstuk. De pijl van de waterflow op de filter moet natuurlijk naar het mondstuk wijzen. Je integreert de filter dus in je drinkzak. Let wel op, dit heeft als groot nadeel dat je ongefilterd water in je drinkzak doet. Zorg ervoor dat je je drinkzak kan uitwassen met proper water voor je hem terug zonder filter gebruikt. Indien je het kleine slangetje niet meer hebt kan je ook een stukje van je drinkslang afknippen of een stuk drinkslang bijkopen.

   

Deze twee methodes paste we zelf al toe maar er bestaan natuurlijk nog tal van oplossingen. Let wel op, het zuiveren van water brengt altijd risico’s met zich mee en dient met gezond verstand te gebeuren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top