Cadeau’s voor een avontuurlijke vader

Is je vader een buitenmens, avonturier of wandelaar en ben jij nog op zoek naar een last minute cadeau voor Vaderdag? Wij hebben een lijstje opgesteld met 8 avontuurlijke geschenken en misschien zit het perfecte cadeau voor jouw vader er wel tussen!

#1 Silva Expedition Plaatkompas

Een super degelijk en erg uitgebreid kompas. Dit is een geweldige tool voor zowel de ervaren navigator als voor wie zich graag als beginner wil verdiepen in navigatietechnieken. Zelf heb ik ervaring met de vorige versie van dit model en ik ben er erg tevreden van. Wil je je vader onmiddellijk de juiste kant opwijzen (pun intended), geef hem er dan ook meteen de Ultimate Navigation Manual bij.

Koop het kompas via deze link bij Bol.com en steun zo ook de website! 🙂

Silva Expedition

#2 Fjällräven G-1000 Zitkussen

Even uitblazen in stijl doe je met dit zitkussen van Fjällräven. Zelf zag ik vroeger het nut niet in van een zitkussen.. tot ik ooit met Tine op tocht was en het voor het eerst zelf eens kon gebruiken. Dit kussen houdt je droog, proper, warm en comfortabel. Hoeft het niet zo fancy te zijn? Dan is de Z-Seat van Therm-a-Rest een geweldige (en goedkopere) optie!

Voor meer informatie:

Fjällräven G-1000 Seat Pad

#3 Filmticket voor ‘Mountain’

Is je vader een bergliefhebber maar duurt het nog te lang voor hij er weer naartoe kan? De nieuwe film ‘Mountain’ brengt de bergen naar je vader.. of toch in elk geval naar Cinema ZED in Leuven. Kijk hier voor tickets en info.

#4 Opinel Trekking zakmes No. 08

Elke outdoor man is blij met een mes. Het Opinel Trekking zakmes is volledig hetzelfde als de basismodel van Opinel, behalve dan dat je hier keuze hebt tussen verschillende kleuren en het mes ook voorzien is van een lederen lanyard. Lijkt een zakmes je inderdaad een goed cadeau maar zoek je nog wat anders dan een Opinel? Check dan zeker de post: “Welk mes zou ik kopen?”

Opinel Trekking zakmes

#5 “De Acht Bergen”

‘De Acht Bergen’ is een prachtig verhaal over vriendschap, familiebanden en bergen. De schrijver van het boek, Paolo Cognetti, mocht voor dit boek de prestigieuze Premio Strega al in ontvangst nemen. Als je vader graag eens een goed boek leest, is dit misschien wel het ideale cadeau.

De Acht Bergen

Dit boek kopen? Atlas & Zanzibar – reisboekhandel en sympathieke partner van onze website – helpt u graag verder!
5% korting voor KBF leden trouwens! ☝️

#6 Dwarsligger

Na een boek over de bergen: een (soort van) boek voor in de bergen! Een Dwarsligger is een compleet boek in een handig formaat: net zo klein als een mobiele telefoon en met een gewicht van maar 145 gram. Hierdoor is het boek erg handig om mee te nemen op een wandeltocht of ander avontuur. Neem zeker eens een kijkje op hun website.

Dwarsligger

Dit boek kopen? Atlas & Zanzibar – reisboekhandel en sympathieke partner van onze website – helpt u graag verder!
5% korting voor KBF leden trouwens! ☝️

#7 Source Widepac 2L

Met het warme weer van de afgelopen dagen moesten we het er wel insteken: een drinkzak.

Source is een Israëlisch merk, minder bekend bij het grote publiek dan Camelbak maar met geweldige hydratiesystemen! Ik ben fan van de Source Widepac vanwege de erg handige opening (voor vullen en schoonmaken), een goed drinkventiel en de stevige materialen.

Met mijn Source Widepac is het heel recentelijk, na vele jaren gebruik en misbruik, misgegaan. Mijn volgende drinkzak zal zonder twijfel dezelfde zijn!

Voor meer informatie: https://sourceoutdoor.com/en/source-reservoirs/11-widepac-hydration-system

Source Widepac Hydration System

#8 Maak een avontuurlijke wandeling

Voor wie liever een activiteit gaat doen in plaats van een cadeau te kopen is er de gids ‘Avontuurlijke wandelingen in de Belgische Ardennen’. Een korte omschrijving door de auteur:

“Deze gids richt zich naar de sportieve wandelaar die graag moeilijke paadjes opzoekt. Deze doelgroep is de laatste vijftien jaar vergeten door de markt van vrijetijdsgidsen voor eigen land. De wandelingen situeren zich hoofdzakelijk in valleien van grote Ardense rivieren, waar rotsen en steile hellingen het uitgelezen terrein bieden voor sportieve wandelingen.”

De gids gratis te raadplegen online of verkrijgbaar bij Alta Via in Antwerpen.

Avontuurlijke wandelingen in de Belgische Ardennen

Iets gehad aan het artikel? Help me wakker blijven tijdens het schrijven met een virtuele kop koffie! ?

Buy me a coffeeBuy me a coffee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top