7 cadeaus voor een avonturier (onder 40 euro)

Ooit wel eens problemen gehad met het vinden van een leuk cadeau? Wie niet. Je dan wel eens laten verleiden door zo’n onpersoonlijke tegoedbon? Ik ook. Als jij ook familieleden hebt die houden van outdoor en avontuur, heb ik enkele cadeautips voor jou. Deze zeven items, allemaal goedkoper dan 40 euro, raad ik steeds aan wanneer iemand een avontuurlijk cadeautje zoekt. Heb je nog meer gedetailleerde  informatie nodig of graag nog wat extra hulp, aarzel dan niet om een reactie achter te laten. Prettige feestdagen!

Black Diamond Spot hoofdlamp (€ 39,99)

Black Diamond Spot kerstcadeau
Black Diamond Spot

Een hoofdlamp is zo’n cadeau waarmee je elk type avonturier een plezier kan doen. Dit model scoort goed op het vlak van gewicht, sterkte en prijs en ziet er nog eens mooi uit ook. Deze lamp kan een maximum van 200 lumen bereiken en geeft daarmee meer dan voldoende licht voor een wandeling in het donker of voor het opzetten van je tent. Je kan ook makkelijk wisselen tussen de modus voor verre verlichting en de modus voor dichte brede verlichting die bijvoorbeeld handig is bij het lezen van een kaart. Dankzij de rode led kan je de hoofdlamp ‘s nachts gebruiken zonder het nachtzicht van jezelf en anderen te verpesten.

Het enige minpunt dat ik kan aanduiden, is dat ze voor mij persoonlijk niet zo geschikt was om mee te lopen, maar hiervoor is deze lamp dan ook niet ontworpen. Ben je specifiek op zoek naar een lamp om mee te lopen, dan is de Black Diamond Sprinter een goed plan. Mijn vader heeft hem onlangs aangekocht en is er zeer tevreden over.

Let goed op wanneer je dit model koopt, er bestaat ook een oud Spot model. Sommige winkels zullen dit mogelijk nog aanbieden, maar je kiest best voor het nieuwe model van 2016.

Online bestellen: https://www.bergfreunde.nl/black-diamond-spot-325-headlamp-hoofdlamp/

Buff Original (€ 16,50)

Buff Original als kerstcadeau
Buff Original

Ik denk dat er weinig uitleg nodig is bij dit item. Wanneer de ontvanger nog geen Buff heeft, kan dit nooit een verkeerde aankoop zijn.

Een Buff is een buisvormig sjaaltje dat je op verschillende manieren kan dragen bijvoorbeeld als muts, nekwarmer, hoofdband of balaclava. Tijdens het wandelen kies ik er meestal voor om het te dragen als nekwarmer. Wanneer de omstandigheden guur worden, trek ik het op tot over mijn neus en oren. Als het te warm is voor een muts, maar te koud zonder, dan draag ik mijn Buff graag als hoofdband.

Fenix E15 zaklamp (€ 29,90)

Fenix E15 als kerstcadeau
Fenix E15

Enkele maanden geleden ging ik op zoek naar een kleine zaklamp die ik altijd en overal met me mee zou kunnen dragen. Ik had reeds goede ervaringen met Fenix zaklampen en na wat zoekwerk bleek de Fenix E15 voor mij de perfecte keuze. Het formaat is goed voor aan de sleutelbos en ik was erg onder de indruk van de output. Met dit cadeau doe je zelfs je niet-avontuurlijke familielid, vriend of vriendin een plezier.

Mora Eldris nekmes (€ 29,25)

Mora Eldris als kerstcadeau (afbeelding van knivesandtools.nl)
Mora Eldris (afbeelding van knivesandtools.be)

Het Mora Eldris nekmes is de enige cadeautip in dit lijstje waarbij ik me niet baseer op een persoonlijke ervaring met het product om de simpele reden dat ik het op dit moment nog niet heb. Toch wou ik dit mes hier ook vermelden, want op basis van een andere, zeer goede ervaring met het merk, lijkt mij dit een echt topproduct voor een mooie prijs en daarmee ook een heel fijn cadeau.

Dit mes heeft het gewicht van een vouwmes en tegelijk ook de robuustheid van een groot vast mes en brengt zo het beste van twee werelden samen. De messen van Mora worden gemaakt in Zweden en zijn over de hele wereld erg populair in de bushcraft en outdoor communities. Met de Mora Eldris waagt Mora zich voor de eerste keer aan een nekmes en ik kijk er zelf naar uit om het eens te proberen.

Smartwool PhD Outdoor Medium Crew sokken (€ 24,95)

Smartwool PhD Outdoor Medium Crew kerstcadeau
Smartwool PhD Outdoor Medium Crew

Deze sokken heb ik zelf gekocht na het lezen van uitstekende reviews op outdoorgearlab.com, waar ze bovendien de top pick award kregen. Ze zijn erg comfortabel en passen mooi aan rond de voet. Doordat de sokken voor 67 procent bestaan uit merinowol, kan je ze heel lang dragen voor ze een onaangename geur gaan afgeven. Zelf heb ik ze eens 7 dagen lang gedragen en je kon ze zelfs na 7 dagen nog relatief fris noemen. Van deze sokken bestaat zowel een heren- als een damesmodel.

Care Plus waterfilter (€ 35,95)

Care Plus waterfilter kerstcadeau
Care Plus waterfilter

Zijn laag gewicht, kleine omvang en lage prijs maken dit een erg populaire waterfilter. Bij deze filter krijg je ook een aantal accessoires die je toelaten om het water op verschillende manieren te filteren. Een vriendin van me heeft zo bijvoorbeeld de filter geïnstalleerd op de drinkslang van haar Camelbak. Zelf vind ik het erg handig dat je de filter op een gewone petfles kan draaien. Het is ook mogelijk om met een bijgeleverd rietje rechtstreeks uit een rivier te drinken of je kan gebruik maken van het bijgeleverde waterzakje.
Andere modellen van andere merken zijn vaak duurder. Een belangrijk verschil is wel dat deze filters een stuk sneller werken. Voor mij persoonlijk is dat laatste niet zo belangrijk. Wanneer ik mijn waterfilter gebruik, is dat immers meestal niet in een situatie waar ik enkele minuten later een trein moet halen.

Nordisk Titanium XL lepel (€ 14,95)

Nordisk Titanium XL lepel
Nordisk Titanium XL lepel

Met dit cadeau bezorg je iemand een mooie upgrade van zijn Spork. Hij smelt niet als hij in de pot blijft staan en is erg handig om je gevriesdroogde maaltijd uit het zakje te eten. Wil je nog wat extra geven, dan kan je er misschien een maaltijd bijdoen? Zelf heb ik ervaring met de Adventure Food maaltijden die in verschillende buitensportzaken te verkrijgen zijn. Op de website van Adventure Food krijg je een goed overzicht van de verkrijgbare maaltijden. De Chicken Curry vind ik alvast een aanrader!

Iets gehad aan het artikel? Help me wakker blijven tijdens het schrijven met een virtuele kop koffie! ?

Buy me a coffeeBuy me a coffee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top