3 boeken voor avonturiers

Ik moet het toegeven, ik koop niet erg vaak boeken. Tegenwoordig is het zo makkelijk om allerhande informatie gewoon te googlen dat de nood aan een boek niet zo hoog meer is. Toch heb ik mezelf de laatste tijd aan enkele aankopen gewaagd en de volgende 3 boeken zijn zonder twijfel hun geld meer dan waard.

1 – Ultralight Backpackin’ Tips

Ultralight Backpackin' Tips
Ultralight Backpackin’ Tips

Tijdens een reis in de Pyreneeën hielp een taxichauffeur mij met het inladen van de rugzakken. “Oh mon Dieu, c’est trop lourd!” Hij zelf was een ervaren bergwandelaar en op dat moment besefte ik dat mijn rugzak lichter moest. Ik begon al mijn materiaal te analyseren, zocht het internet af naar tips en kwam zo terecht op ultralightbackpackintips.blogspot.com. Deze blogger bleek een boek geschreven te hebben, het was niet duur, ik moest het hebben.

Ultralight backpackin’ tips is alles wat de titel van het boek zegt. Het boek staat van de eerste tot de laatste pagina vol met tips over hoe je je rugzak lichter kan krijgen. De tips zijn telkens geïllustreerd met een leuke cartoon, getekend door de schrijver zelf. Ik heb er heel wat nuttige tips uitgehaald. Soms kom je ook zaken tegen waarvan je denkt, wel dit gaat voor mij wat ver.. ik ga mijn toiletpapier voorlopig nog niet inruilen voor een gladde steen uit het bos. Het belangrijkste resultaat van dit boek is dat het je helpt je mindset volledig te veranderen. Zelfs al ben je helemaal niet van plan om een ultralight hiker te worden, dan nog blijft dit boek een echte aanrader!

Dit boek kopen? Atlas & Zanzibar – reisboekhandel en sympathieke partner van onze website – helpt u graag verder!
5% korting voor KBF leden trouwens! ☝️

2 – Ultimate Navigation Manual

Ultimate Navigation Manual
Ultimate Navigation Manual

De Ultimate Navigation Manual is een boek geschreven door Lyle Brotherton. Brotherton traint special forces, mountain rescue en search & rescue teams in geavanceerde navigatie. Daarnaast is hij ook nog adviseur voor overheden, een publieke spreker en actief lid van een Schots mountain rescue team.

Het boek dat hij schreef, geeft je een complete kijk op alles wat met navigatie te maken heeft. Het is erg geschikt voor zowel beginners als voor mensen die de basis van navigeren al onder de knie hebben.

In het eerste deel bespreekt Brotherton de essentiële zaken van navigeren. In het tweede deel bekijkt hij de verschillende navigatietechnieken van beginners tot expert niveau. Na alle algemene technieken leer je over navigeren in bijzondere situaties en locaties. Denk daarbij aan navigeren in white out of bij erg koud weer maar ook aan het vinden van je weg in de woestijn of het hooggebergte.

Tenslotte leer je over alles wat komt kijken bij het navigeren met een GPS.

Dit boek kopen? Atlas & Zanzibar – reisboekhandel en sympathieke partner van onze website – helpt u graag verder!
5% korting voor KBF leden trouwens! ☝️

3 – Europe’s High Points

Europe's High Points
Europe’s High Points

Europe’s High Points is een boek geschreven door Carl McKeating en Rachel Crolla, twee doorgewinterde avonturiers uit het Verenigd Koninkrijk. In dit boek verzamelen Carl en Rachel informatie rond het hoogste punt van elk Europees land en hoe je dat kan bereiken. Dit gaat van een rustige wandeling naar Vaalserberg (Nederland) tot een uitdagende beklimming van de Dufourspitze (Zwitserland). Sommige high points zoals de top van de basiliek van Vaticaanstad zijn ronduit komisch.

In het boek krijgt de lezer eerst dertig pagina’s met algemene informatie rond het plannen van een beklimming. Per high point vind je onder andere een kaart, informatie over mogelijke routes, de moeilijkheidsgraad, hoe er te geraken en het nodige materiaal.

Het is een erg leuk boek voor mensen op zoek naar een extreme bucketlist of voor wie gewoon op zoek zijn naar inspiratie voor een volgend avontuur.

Dit boek kopen? Atlas & Zanzibar – reisboekhandel en sympathieke partner van onze website – helpt u graag verder!
5% korting voor KBF leden trouwens! ☝️

Iets gehad aan het artikel? Help me wakker blijven tijdens het schrijven met een virtuele kop koffie! ?

Buy me a coffeeBuy me a coffee

3 thoughts on “3 boeken voor avonturiers”

    1. Wouter Vorsters

      Hey Debbie, ik ga ervan uit dat iedereen dat boek al heeft liggen thuis.. Nee, dit zijn enkel boeken die ik zelf al gelezen heb en ‘Hoe word ik bergwandelaar’ zit daar op dit moment nog niet bij vrees ik. Waarschijnlijk hoog tijd om hier verandering in te brengen! 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top