No Place Like Outside

Over

Op een winterochtend in 2012 was er het idee om samen met de kameraden eens een trektocht te ondernemen. De agenda’s werden samengelegd en de bestemming werd gekozen: Parc de la Vanoise in de Franse Alpen. Het werd een geweldige ervaring en een traditie was geboren.

Op deze blog wil ik onze bescheiden avonturen en ervaringen met wandelroutes, maar ook met outdoor producten allerlei, vastleggen. Voor mezelf, mijn wandelvrienden en voor iedereen die erin geïnteresseerd is.

Met verdere vragen kan je me altijd bereiken via het contactformulier.

Wil je mij graag een plezier doen? Neem dan hier een kijkje!

Veel leesplezier,
Wouter

P.S. Ik steek met veel plezier een groot deel van mijn tijd in deze website. Als je er wat aan gehad hebt en je wil me graag bedanken met virtuele koffie, dan kan dat ?

Buy me a coffeeBuy me a coffee
Kungsleden

Het Team

Oprichter

Wouter Vorsters

Mooiste outdoor herinnering – Ik denk dat één van de meest zalige momenten was, toen we bovenop de Kebnekaise aankwamen. Op een mooie dag is de tocht goed te doen maar het weer zat bij ons niet mee. Regen, hagel, sneeuw en wind. Na 5 uur klimmen (op een half uur van de top) gingen we schuilen in een noodhut. Daar besloten we na wat rust om toch terug af te dalen. Tijdens het dalen klaarde het weer op en werd de sneeuwval minder. We keerden terug met een deel van de groep en enkele minuten voor we de top bereikten, trok de hemel volledig open. Wat een machtig gevoel en wat een schitterend uitzicht!

Soms gaat het wel eens minder – Eén van mijn zwaarste momenten was tijdens een wintertocht in de Vercors (2017). De pulka die we moesten meetrekken, koos er vaker voor om ons mee te trekken. Nog niet vaak zo veel gevloekt in mijn leven als toen.

Wat staat er op de agenda – Vier jaar na onze zomereditie van de Kungsleden, de wintereditie! Daarna gaan we ook nog wat topjes doen in het Lake District.

Dromen mag – Een langeafstandstrail stappen in de VS.

Wouter Vorsters

Bijdragers

Jef Poppelmonde

Mooiste outdoor herinnering – Op de top van Kala Patthar (5.640 meter), met stralend blauwe lucht en uitzicht op enkele van de hoogste bergtoppen ter wereld, waaronder die van Mount Everest. Op de tweede plaats: door de dichte mist over de kam van Crib Goch manoeuvreren, met rechts en linkse wijdse uitzichten over de Welshe heuvels.

Soms gaat het wel eens minder – Wandeltocht in de Pyreneeën moeten onderbreken vanwege de sneeuw. Op de tweede plaats: In Yosemite Valley aankomen terwijl even verderop een zware bosbrand woedt. Geen enkele berg zien, door de dichte rook. (Gelukkig klaarde de lucht om 6 uur ‘s morgens op Glacier Point wel op).

Wat staat er op de agenda – Groenland en een roadtrip door Oost-Europa, onder meer door de Julische en de Albanese Alpen.

Dromen mag – Samen met Wouter een langeafstandstrail stappen in de Verenigde Staten.

Jef Poppelmonde

Tine Vermeyen

Mooiste outdoor herinnering – De herinneringen stapelen zich op, allemaal unieke ervaringen. Dit maakt kiezen moeilijk! Kanoën door de wildernis van Zweden, de top van de Kebnekaise bereiken na een rollercoaster van emoties, de crevassen van de Mont Blanc gletsjers oversteken, het prachtig ongerepte Noorwegen of misschien door verse sneeuw een eerste spoor naar beneden trekken.

Soms gaat het wel eens minder – Op de top van de Dinara in Kroatië in een zeer zwaar onweer terecht komen met geen beschutting in de buurt.

Wat staat er op de agenda – De wereld ontdekken!

Dromen mag – Er enkele maanden lang met de rugzak eropuit trekken!

Tine Vermeyen

Sil Timmermans

Mooiste outdoor herinnering – Tijdens het wandelen van de Laugavegur in Ijsland werden we geteisterd door slecht weer. Na 2 dagen ijskoude regen trokken de wolken op en konden we af en toe een glimp zien van het vulkanisch landschap. De combinatie van het harde weer en het bijzonder prachtige landschap zijn een onvergetelijke ervaring.

Soms gaat het wel eens minder – Bij de beklimming van Aiguille du Plat de la Selle (3596m) in het Ecrins massief werden we gedwongen om te keren door een onweer met ijsregen en hagel. De bliksem was zodanig dichtbij dat je de lading kon voelen in de lucht.

Wat staat er op de agenda – 3 weken rondtrekken in the Canadian Rockies met een aantal geplande scrambles en nog zoveel te plannen beklimmingen (to be continued).

Dromen mag – Beklimming van een 8000-er.

Sil Timmermans

Bert Schreurs

Mooiste outdoor herinnering – Tijdens een solotrekking in Dovrefjell (Noorwegen) ging ik naar buiten om te plassen en zag dat de hemel oplichtte door een schitterend spektakel! Het was de eerste en enige keer dat ik het Noorderlicht heb mogen aanschouwen.

Soms gaat het wel eens minder – Zonder twijfel de Huayhuash trekking in Huaraz (Peru). Op zich één van de mooiste wandelingen die ik in mijn leven gedaan heb, maar door een combinatie van mijn eigen ego en verouderde kaarten bevond ik me plots weg van het pad, op een steile helling met losliggende rotsblokken. 60 meter lager lagen de zwarte gaten die tot ver onder de gletsjer verdwenen me toe te lachen. Het heeft drie uur geduurd vooraleer ik de afstand (400 meter) al klimmend had overbrugd. Een lesje in nederigheid die ik niet snel zal vergeten!

Wat staat er op de agenda – Genieten van terug thuis in België te zijn! Zo slecht is het hier niet!

Dromen mag – Ama Dablam beklimmen! De mooiste berg die ik in heel mijn leven gezien heb!

Bert Schreurs